Image Alt

Reguli și reglementări

Regăsiți mai jos regulile și reglementările competiției Păltiniș Challenge 2024:

ARTICOLUL 1 PREAMBUL

Provocarea Păltiniș Challenge (denumit în continuare “Evenimentul”) este un eveniment organizat de Sibiu Reisen SRL (denumit în continuare “Organizatorul”) si CS Sport Project (denumit in continuare Co-Organizatorul). Site-ul www.paltinis.t-challenge.ro este deținut și administrat de Sibiu Reisen SRL, cu următoarea adresă juridică: Sibiu Reisen SRL: Sibiu, Strada V. Milea nr. 11A/7, cod fiscal: Sibiu, str: RO 22459340, număr de înregistrare: J32/1599/2007, capital social: 30.000 lei

Evenimentul constă în 1 etapă (“Etapa”). Evenimentul se va desfășura în cadrul Turului Ciclist al Sibiului. Organizatorul principal al Turului Ciclist al Sibiului este “Sibiu Sport Project Club”.

Regulamentul, care urmează, guvernează întregul eveniment și are rolul de a asigura un mediu sigur și corect pentru toți participanții. Este responsabilitatea participanților să le cunoască și să asigure respectarea acestora.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți: Termeni și condiții generale

ARTICOLUL 2 DECLINAREA RĂSPUNDERII

Fiecare participant recunoaște că participarea la un eveniment de ciclism pe șosea de o zi necesită un nivel minim de antrenament și că este apt din punct de vedere medical pentru a participa. Prin acceptarea condițiilor de înscriere, fiecare participant își asumă responsabilitatea deplină și totală în cazul unui accident care ar putea avea loc în timpul cursei de plecare sau de întoarcere spre și de la start/ finish. Fiecare participant își asumă, de asemenea, responsabilitatea pentru riscurile legate de un astfel de eveniment, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, accidentele cu alți participanți, vremea nefavorabilă, condițiile de trafic rutier.

Ciclismul, mersul pe bicicletă și cursele pe bicicletă sunt sporturi periculoase și, în mod evident, expun fiecare participant la o serie de riscuri, în special, dar fără a se limita la vătămări corporale sau la deteriorarea mecanică a echipamentului bicicletei.

Prin înscrierea la eveniment, fiecare participant recunoaște și acceptă propunerea de mai sus și, de asemenea, acceptă următoarele propuneri, și anume că:

Fiecare participant este responsabil pentru obținerea unei asigurări personale. Fiecare participant absolvă în mod absolut și complet Organizatorul de orice responsabilitate în ceea ce privește pierderea sau deteriorarea oricărui bun personal, indiferent de circumstanțe.

Organizatorul, deși a depus toate eforturile pentru (a) a face ca evenimentul să fie cât mai sigur posibil pentru fiecare participant și (b) a abordat și/sau a redus și a eliminat sau a încercat să elimine cât mai multe riscuri pe care este posibil să le anticipeze și să le prevadă, nu este totuși în măsură să controleze, să anticipeze sau să prevadă toate evenimentele, iar acest lucru este acceptat de toți participanții.

Poate fi necesară anularea evenimentului sau modificarea traseului, de exemplu în caz de condiții meteorologice nefavorabile sau de forță majoră.

ARTICOLUL 3 CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pot participa sportivi amatori și legitimati. Bărbații și femeile sunt eligibili pentru a participa. Vârsta minimă a participanților la startul evenimentului este de 17 ani.

Doar o persoană a cărei stare generală de sănătate permite participarea la eveniment este eligibilă pentru a participa. Organizatorul recomandă cu insistență participanților să se supună unui examen medical efectuat de un medic calificat înainte de participarea la Eveniment. Organizatorul are dreptul, în orice moment, de a solicita evaluarea stării de sănătate a participanților de către un medic calificat și, în cazul în care acesta își exprimă îngrijorări justificate cu privire la starea fizică a participantului, de a exclude participantul în cauză de la întregul eveniment (sau de la restul acestuia), fără ca participantul să poată face obiectul unei reclamații legale din partea acestuia.

Pentru ca o înscriere să fie acceptată, participanții trebuie să se asigure că au îndeplinit următoarele acțiuni obligatorii:

Au finalizat în totalitate procesul de înregistrare online. Vă rugăm să rețineți că înscrierea este finalizată imediat după efectuarea plății.

Prezența confirmării de participare, precum și a unei declarații de răspundere în original și semnată (trimisă prin e-mail cu aproximativ 2 săptămâni înainte de eveniment).

ARTICOLUL 4 TAXELE DE ÎNSCRIERE ȘI DE PARTICIPARE

Înscrierea la eveniment se poate face doar prin intermediul platformei de înregistrare online la următoarea adresă: https://www.paltinis.t-challenge.ro până la data de 10.06.2024.

Numărul de concurs va fi primit pe baza actului de identitate prezentat la momentul ridicării kit-ului. (se acceptă doar pașapoarte, cărți de identitate sau permise de conducere)

Taxele de înscriere – vor fi anunțate până la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Comanda făcută de dumneavoastră constă în participarea la Transfăgărășan Challenge, inclusiv kitul de participare. Aceasta va fi onorată în data de 6 iulie 2024.

Prin înscriere sunteți de acord cu publicarea numelui dvs. și a categoriei la care veți participa pe site și pe conturile de social media

ARTICOLUL 5 ECHIPAMENTE

Vă recomandăm cu tărie bicicletele de șosea. Fiecare participant trebuie să se asigure că bicicleta sa este pe deplin funcțională și fără defecte în orice moment, în special că bicicleta nu prezintă niciun risc pentru participant sau pentru terți, acest lucru fiind valabil în special în ceea ce privește frânele și alte componente de siguranță. Organizatorul recomandă cu insistență ca bicicleta să fie examinată din punct de vedere al funcționalității/siguranței de către un specialist imediat înainte de participarea la Eveniment.

Este obligatorie purtarea unei căști de protecție cu o curea de bărbie închisă în permanență pe toată durata evenimentului, fără excepție. Fiecare Participant trebuie să se asigure că casca sa este în permanență lipsită de defecte, în special că nu a fost deteriorată și că respectă standardul recunoscut DIN 33954, standardele SNELL și/sau ANSI și că este adaptată pentru a se potrivi capului Participantului. Organizatorul recomandă cu insistență ca, imediat înainte de participarea la Eveniment, casca să fie examinată de un specialist pentru a se verifica dacă este deteriorată/sigură și dacă este adaptată corespunzător.

Evenimentul este un eveniment de ciclism desfășurat pe parcursul a mai multe ore. Participanții trebuie să se echipeze în consecință. Acest lucru include îmbrăcăminte pentru orice vreme și echipament de prim ajutor. Se recomandă să se aducă cu ei unelte și materiale de rezervă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice utilizarea anumitor echipamente din motive obiective. În prezent, materialele enumerate mai jos sunt interzise în mod expres:

– Genți pentru portbagaj, genți pentru ghidon sau genți montate pe roata din față. Genți de șa, de tijă de șa și de cadru cu un volum mai mare de 2 litri,
– Sticle de apă din materiale nemaleabile, cum ar fi sticla, aluminiul etc.
– E-bikes și toate celelalte tipuri de motoare pe bicicletă
– Tandemuri
– Vehicule cu mai multe piste de rulare

Organizatorul are dreptul de a face ca bicicletele/echipamentele să fie examinate de un expert în orice moment. În cazul în care acest expert identifică încălcări ale cerințelor menționate mai sus la rubrica “Echipament” din prezentul regulament, Organizatorul are dreptul să excludă Participantul în cauză din Eveniment (sau din restul acestuia) până când încălcarea identificată a fost înlăturată, fără ca Participantul să aibă vreo pretenție legală în urma acesteia.

Echipament obligatoriu:

– bicicletă în stare bună
– cască de protecție dură
– kit de participare

Numărul de concurs va fi vizibil pe bicicletă, în permanență, astfel încât participanții să poată fi identificați în concurs.

ARTICOLUL 6 CATEGORII ȘI PREMII

Ciclistii vor fi clasificați în următoarele categorii de vârstă:

Bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani
(Junior + U23 + Elite) + Masters aparținând unei echipe continentale, pro continentale sau de circuit mondial, indiferent de vârstă
(PRO-M)

Bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani
(amatori cu sau fără licență) (B1)

Bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani
(Amatori cu sau fără licență + Master neinclus în PRO-M) (B2)

Bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani
(Amatori cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-M) (B3)

Bărbați cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani
(Amatori cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-M) (B4)

Bărbați cu vârsta de 60+ ani
(Amatori cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-M) (B5)

Femei cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani
(Juniori + Elite) + Master care aparțin unei echipe continentale, pro continentale sau de circuit mondial, indiferent de vârstă
(PRO-F)

Femei cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani
(Amatori cu sau fără licență) (F1)

Femei cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani
(Amatoare cu sau fără licență + Master neinclus în PRO-F) (F2)

Femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani
(Amatoare cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-F) (F3)

Femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani
(Amatori cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-F) (F4)

Femei cu vârsta de 60+ ani
(Amatoare cu sau fără licență + Master care nu fac parte din PRO-F) (F5)

Juniori bărbați/femei = cicliști cu licență, vârsta minimă de 17 ani (împliniți până la 06.07.2024) și până la 19 ani.
U23 bărbați = cicliști licențiați, vârsta minimă de 19 ani (împliniți până la 06.07.2024) și până la 22 de ani.
Elite bărbați = cicliști licențiați, cu vârsta de 23 de ani (până la 06.07.2024) și până la 30 de ani.
Femei de elită = cicliști licențiați, cu vârsta de 19 ani (până la 06.07.2024) până la 30 de ani.
Master bărbați/femei = cicliști licențiați cu vârsta de 30 de ani (împliniți până la 06.07.2024) și până la 60+ ani.

!În cazul în care un minim de 5 persoane nu se înscriu la o categorie de concurs, acei concurenți vor fi plasați în categoria următoare.

În cadrul Paltinis Challenge, se vor acorda locurile 1, 2 și 3 pentru fiecare grupă de vârstă – bărbați (PRO-M, B1, B2, B2, B3, B4, B5) și femei (PRO-F, F1, F2, F3, F4, F5).

De asemenea, vom acorda titlul de Regina (femei) și Regele (bărbați) de la Paltinis pentru primii doi care vor ajunge la linia de sosire, indiferent de categoria de vârstă.

De asemenea, vom acorda titlul de Regina PRO (femei) și Regele PRO (bărbați) al Paltinis primilor doi care vor ajunge la linia de sosire din categoria PRO.

Fiecare participant care va trece linia de sosire va primi o medalie de participare.

Premiile vor fi acordate doar câștigătorilor prezenți la ceremonia de premiere. Dacă, din întâmplare, un câștigător decide să nu facă parte din ceremonie și pleacă, premiul nu va fi trimis ulterior. Premiile vor fi anunțate până la data de 22 aprilie 2024.

ARTICOLUL 7 ANULĂRI

Condiții de anulare pentru Păltiniș Challenge 2024:

Taxa de participare nu este rambursabilă

Fiecare participant are posibilitatea de a transfera locul propriu de start către orice altă persoană fără costuri suplimentare până la data de 09.06.2024, doar prin informarea prealabilă prin e-mail, cu toate detaliile necesare noului participant.

Toate aceste solicitări se pot face prin e-mail la adresa: paltinis@t-challenge.ro. Echipa noastră va răspunde și va da curs solicitării în termen de 72 de ore de la solicitare.

ARTICOLUL 8 SIGURANȚA ÎN TIMPUL EVENIMENTULUI

Fiecare participant la Păltiniș Challenge este responsabil pentru propria siguranță și securitate.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul implicat în eveniment nu sunt responsabili pentru orice vătămări sau daune, anulări, întârzieri sau modificări ale traseelor care pot apărea în timpul evenimentului.

Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înregistrare, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă riscurile care decurg din participarea la un astfel de eveniment și orice daune cauzate din orice motiv, inclusiv pierderea sau furtul.

Pentru siguranța dumneavoastră, drumul va fi închis special pentru provocarea din 6 iulie 2024, în timpul concursului, și pentru pro etapa care va începe după. Atenție!!!! trebuie să vă așteptați la un trafic normal de vehicule și pietoni.

La finalul Păltiniș Challenge, recomandarea noastră este să vă bucurați de spectacolul profesionist de ciclism. Coborârea participanților va fi permisă după terminarea etapei profesioniste.

Evenimentul este o competiție de ciclism în aer liber, o urcare individuală pe șosea 28 km. Vă recomandăm să folosiți biciclete de șosea (se acceptă și biciclete de trekking, gravel, mtb) Bicicletele electrice sau hibride nu sunt permise.

Fiecare participant trebuie să aibă cunoștințe tehnice privind abordarea dificilă a traseului;

Fiecare participant trebuie să fie capabil să urce și să coboare în siguranță o pantă în condiții dificile;

Fiecare participant trebuie să aibă suficientă experiență și să poată parcurge în siguranță un traseu dificil într-o zonă alpină;

Fiecare participant trebuie să aibă un bun simț al direcției, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă;

Fiecare participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și de urgență în zona montană;

Fiecare participant ar trebui să dea dovadă de fair-play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o impune;

Fiecare participant ar trebui să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, oricâte măsuri de securitate ar lua organizatorii, acestea nu sunt și nu vor putea acoperi toate riscurile, în special cele care rezultă din natură sau din condițiile de mediu;

Fiecare participant trebuie să știe că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și viața sa și/sau a celorlalți participanți și trebuie să acționeze în consecință pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți;

Fiecare participant trebuie să știe că deplasarea pe drumurile publice se va face pe banda corespunzătoare sensului de mers și, pe cât posibil, pe partea dreaptă a drumului. Este strict interzis să se taie calea;

Fiecare participant trebuie să cunoască și să respecte cu strictețe regulile de circulație și instrucțiunile primite de la organizatorii competiției;

Fiecare participant este responsabil pentru propriul transport sau transfer la linia de start și de la linia de sosire. (excepție: toți cei care au rezervat pachete turistice care includ cazare și care pot include servicii de transfer)

ARTICOLUL 9 VALIDARE, INFORMARE ȘI DEMARARE

Înscrierea se va face exclusiv online, pe site-ul Păltiniș Challenge paltinis.t-challenge.ro. Înscrierea va fi validată în zona punctului de start.

Kitul de concurs poate fi ridicat în data de 5 iulie 2023 (locație TBA) de la cortul Păltiniș Challenge, sau îl puteți ridica de la Muzeul Astra, între orele TBA, înainte de cursă. Fiecare participant trebuie să prezinte un document de identitate pentru a primi kitul.

Cu 15 minute înainte de start va avea loc un briefing, unde vor fi transmise eventualele noutăți și modificări.

Ridicarea kit-ului în ziua competiției va începe la ora TBA și se va încheia la ora TBA, vă rugăm să fiți la timp.

Startul se va da la ora TBA la Muzeul Astra. Organizatorul își rezervă dreptul de a elimina de pe lista de start orice concurent care nu a respectat în trecut regulamentul oricărei competiții afiliate la Turul Ciclist al Sibiului, fără a fi obligat să dea explicații cu privire la motivul eliminării de pe lista de start.

Competiția va cuprinde un singur traseu: Un traseu de sosea Muzeul Astra – Rasinari-  Păltiniș.

ARTICOLUL 10 NUMERELE DE CONCURS, CRONOMETRAREA ȘI LIMITELE DE TIMP

Numerele de concurs vor fi primite după validarea înregistrării și după completarea declarației de responsabilitate în ziua concursului. Numărul de concurs trebuie să fie atașat astfel încât să fie vizibil pe toată durata cursei. Numărul de concurs nu trebuie să fie tăiat sau curbat în niciun fel.

Cronometrarea cronometrajului de la Păltiniș Challenge va fi realizată de un sistem de cronometrare electronică furnizat de partenerul nostru cronometraj.ro Cronometrarea se face la secundă.

Punctele de control obligatorii sunt amplasate pe trasee. Participanții care nu trec de un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificați. Numerele de concurs și timpii concurenților vor fi notate în ordinea sosirii la fiecare punct de control.

Durata maximă a cursei este de 2 ore si 30 de minute.

ARTICOLUL 11 OPRIRE / RETRAGERE

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice un participant în următoarele cazuri:

Ciclistul s-a accidentat după start, iar starea sa nu îi mai permite să continue cursa;

lăsarea de gunoaie de-a lungul traseelor și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător;

În caz excepțional;

Orice participant care nu mai poate sau nu dorește să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze imediat organizatorii, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă, poate provoca o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvatori montani) pe cheltuiala participantului implicat. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu cea mai bună opțiune de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, traseul pe care îl va folosi și acțiunile după ora și locul retragerii, cu excepția cazurilor grave care nu permit deplasarea cu mijloace proprii.

ARTICOLUL 12 SANCȚIUNI

Lipsa oricăruia dintre echipamentele obligatorii = descalificare;

scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizia arbitrului);

Nerespectarea mediului = descalificare;

Schimbarea numărului de concurs = descalificare;

Nerespectarea regulilor de concurs = penalizare sau descalificare (decizie a arbitrului);

Comportament sportiv incorect față de alți participanți, organizatori, public, alte persoane = descalificare.

Folosirea mașinii pentru a împinge sau trage un alt concurent pentru a-l ajuta / împiedica să avanseze = descalificare;

Folosirea plasei oricărui vehicul = descalificare.

Utilizarea de droguri sau orice alte substanțe care nu sunt legale = descalificare.

ARTICOLUL 13 CONTESTAȚII

Orice participant poate depune o contestație împotriva unui alt participant care nu a respectat regulile concursului sau împotriva deciziilor organizatorilor. Contestația va fi depusă la Biroul de Informații, în scris, la 15 minute după afișarea rezultatelor provizorii complete, împreună cu o taxă de 50,- Euro Contestația va fi soluționată în următoarele 30 de minute.

Taxa de 50,- Euro va fi returnată petiționarului în cazul în care apelul este acceptat.

ARTICOLUL 14 FOTO

Baza juridică este reprezentată de interesele noastre legitime menționate mai sus, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f GDPR. Datele dumneavoastră nu vor fi transmise unor terțe părți.

Pentru colectarea fotografiilor corespunzătoare folosim exclusiv fotografi, pe care ne-am obligat conform legislației privind protecția datelor, în conformitate cu regulamentul de bază al UE privind protecția datelor. în ceea ce privește listele de rezultate și clasamentele și publicarea fotografiilor, videoclipurilor, înregistrărilor audio și/sau video de diferite tipuri, operatorii de date pot utiliza datele și imaginile sportivului în scopuri interne și externe (diverse publicații, videoclipuri sportive, prin mijloace telematice și pe site-ul www.t-challenge.ro, social media etc.).

În ceea ce privește imaginile și/sau înregistrările video, sportivul poate apărea singur sau împreună cu alți subiecți în cadrul unor inițiative promovate de și pentru organizație sau pentru orice altă entitate indicată în nota de confidențialitate ca operator de date.

Prin citirea notei de confidențialitate, participantul recunoaște că prelucrarea menționată mai sus este strict necesară pentru realizarea scopurilor explicate în nota de confidențialitate, pentru care nu este necesar consimțământul, fără a aduce atingere drepturilor prevăzute la articolele 15 și următoarele din RGPD, care pot fi exercitate în orice moment, așa cum sunt descrise în continuare în nota de confidențialitate.

ARTICOLUL 15 FORȚA MAJORĂ

În cazul în care evenimentul este anulat sau abandonat din motive de forță majoră (de exemplu, vreme nefavorabilă) sau din alte motive pentru care organizatorul nu este responsabil, acesta este exonerat de obligațiile sale și nu este răspunzător pentru daunele pe care partea contractantă sau participanții le suportă din acest motiv (de exemplu, costurile de călătorie și de cazare).

În cazul în care evenimentul este modificat în ceea ce privește locul de desfășurare și/sau calendarul din motive de forță majoră (de exemplu, vreme nefavorabilă), pentru care organizatorul nu este responsabil, organizatorul este exonerat de obligațiile sale și nu este răspunzător pentru daunele pe care partea contractantă sau participanții le suportă din acest motiv (de exemplu, costurile de călătorie și de cazare).

Este exclusă rambursarea taxelor de participare în cazurile menționate mai sus. În cazul unei schimbări a locului și/sau a orei, partea contractantă și participanții au dreptul de a participa la evenimentul reprogramat.

ARTICOLUL 16 ACCEPTAREA REGULAMENTULUI

Prin înscriere, plată și participare, fiecare participant confirmă că a citit, a înțeles și a acceptat condițiile de participare și acest regulament, își asumă fără rezerve riscurile participării la Păltiniș Challenge și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care trebuie să țină cont de circumstanțele relevante, cum ar fi condițiile meteo, schimbarea vremii, zona, echipamentul.

Statut: Decembrie 2023